Pride Walk

Pride is een protest

Velen kennen de Pride van de botenparade in Amsterdam. Maar wereldwijd zijn prides in de eerste plaats demonstraties.

Eén jaar na de Stonewall-rellen in New York vond in dezelfde stad de eerste Pride plaats. In Nederland hebben we nog tot eind jaren ’70 moeten wachten op een vergelijkbare protestmars, die uiteindelijk is uitgegroeid tot wat we tegenwoordig Roze Zaterdag noemen.

De Pride in Amsterdam werd voor het eerst pas in 1996 georganiseerd en was een initiatief van de homohoreca. Deze heeft van begin aan een feestelijk karakter gehad en feitelijk weinig te maken met de oorspronkelijke protestgedachte.

Met de Pride Walk willen we een optocht door het centrum van Roermond houden zoals de Pride eigenlijk bedoeld is: als demonstratie, waarbij iedereen zich kan aansluiten. Op deze manier herdenken we ook de eerste Roze Zaterdag die in 1979 in Roermond plaatsvond.

Contact Info

Praktische info

Op het kaartje hiernaast zie je de route van de Pride Walk. We verzamelen vanaf 12.00 uur op het Stationsplein. Om 13.00 uur gaat de Pride WAlk vanaf het Stationsplein van start. Rond 13.45 uur komen we aan in het Pride Park (Akcrospark).

Iedereen kan aansluiten bij de Pride Walk als individu. Als je als organisatie wilt deelnemen aan de Pride Walk, dan vragen we je je organisatie aan te melden door ons een mail te sturen naar info@roermondpride.nl. Vermeld als onderwerp ‘Deelname Pride Walk’. Geef daarbij aan:

  • de naam van je organisatie of groep
  • het verwachte aantal deelnemende personen
  • de contactpersoon en diens contactgegevens

We zien je graag op zaterdag 27 mei a.s. voor de Pride Walk. We verzoeken iedereen om de aanwijzingen van de organisatie voor en tijdens de Pride Walk op te volgen. Ook wijzen we je erop dat het nuttigen van alcohol tijdens de Pride Walk niet is toegestaan.

Vrijwilligers & Donateurs

Pride up your life!

Celebrate diversity