Organisatie

Initiatiefnemer van de Roermond Pride is OUCH ZO. Deze vereniging werd in 2020 opgericht omdat er in Noord- en Midden-Limburg vrij weinig voor de lhbti-gemeenschap werd georganiseerd. OUCH ZO richt zich op het inclusief maken van organisaties, met name scholen, het organiseren van ontmoetingsmomenten voor lhbti’s, en op het vergroten van de zichtbaarheid van de lhbti-gemeenschap in de regio.

In dat kader bestond vanaf de oprichting de gedachte om ook in Roermond een jaarlijkse Pride te organiseren. Voorbeeld voor ons zijn de kleinere prides die in diverse plaatsen in de afgelopen jaren zijn opgekomen. Ze laten zien dat we er nog niet zijn met de acceptatie en emancipatie van lhbti’s, in de wereld maar zeker ook in Nederland. En ze tonen ook aan dat er overal in Nederland behoefte is aan een eigen manier om Pride te vieren.

Een belangrijke andere reden voor een eigen Pride in Roermond is het feit dat in 1979 de eerste Roze Zaterdag in deze stad plaatsvond. Roermond kan als een van de bakermatten van de Nederlandse lhbti-beweging worden beschouwd. Het verdient in onze ogen daarom een eigen Pride. Met de Roermond Pride willen we een stukje Nederlandse en Roermondse lhbti-geschiedenis eren.

Organisatie

Coördinatoren

Reggy
de Groot

Eventcoördinator

Religie en spiritualiteit

Jeanette
Engelen

Coördinator Pride Walk

Promotie en beeldmateriaal

Roel
Kuijper

Coördinator Pride Park

 

Bart
Cochet

Coördinator Sponsoring

Public relations en media

Els
Sieuw

Coördinator Randprogramma

 

CONTACT

Wil je meer weten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op via email.